miercuri, 16 iunie 2010

Mineriade, mineriade, mineriade ...



În ulitimele zile, în toată media românească se vorbește despre mineriade. Mă întreb oare cât o să se mai vorbească. După 20 de ani oamenii din Valea Jiului, încă mai sunt tratați ca o minoritate, poate chiar mai rau. Locuitorii Vaii Jiului, merită mai mult respect, mai ales minerii. Mințiile înguste care îi înjură, nu stiu că prețul curentului electric pe care îl plătesc nu este mai mare, pentru că undeva în România, niște muncitori extrag huilă, care nu mai trebuie cumpărată din altă țară la un preț mai mare.
Nu știu exact ce s-a întamplat în trecut, dar din câte am înțeles, la începutul anilor 90, minerii din Valea Jiului au protestat în câteva rânduri prin București. Așa și? sunt singuri care au facut asta? Am văzut la televizor că au bătut niște oameni. Un lucru foarte urât, dar cât de tâmpit să fi să te apropi de un grup care protestează violent împotriva statului, fără să riști să îți iei capace. Ce au făcut minerii atunci, nu mi se pare nimic ieșit din comun. Zi de zi văd la știrii, huligani care bat oameni, vad oameni care se bat cu săbii și cuțite, văd oameni care omoară alti oameni, văd oameni care mor de foame din cauza deciziilor proaste luate de alți oameni.Nu cred că mineriadele au fost cel mai mare rău al României post-decembriste. Eu zic să lăsăm în urmă mineriadele, comunistii, legionarii,flămânzii din 1907 ..... pretorienii și imperienii lui Traian si să ne vedem de viitor.
Cât despre cei care au întreținut această imagine proastă oameniilor din Valea Jiului (jurnalisti tampiti, lipsiti de inspiratie, pupincurișiti, slugi), le doresc la toți să câștige un premiu „Pulițer”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu