joi, 1 iulie 2010

Crucea Eroilor Straja




Crucea Eroilor din Straja este o construcție metalică cu o înălțime de 18.6 m. Noaptea este luminată și este vizibilă din toate orașele Văii Jiului. Legenda spune că într-o seara la o cabană, s-a aprins lumina într-o încăpere, becul s-a ars iar flama făcută de filament a imprimat pe sticla becului o cruce. În urma acestui ”incident” a fost construită crucea.
De cand eram mic, de fiecare dată cănd urcam în Straja, trebuia neaparat să merg până la cruce. Era destul de greu de urcat, dar cand ajungeam acolo, eram răsplătit cu o priveliște minunată. Vedeam toate orașele din vale, vedeam dealurile înverzite din jurul lor, vedeam Jiul de Vest ca pe un șarpe, dar mai frumos se vedeau munții Retezat și munții Parâng, ale caror vârfuri înzăpezite completau un peisaj de pus în tablou. Iarna pesisajul e și mai frumos.
De acest loc mă leagă multe amintiri ”plăcute”. Probabil nu sunt singurul :) Daca ești în Straja sau prin apropiere și vrei să impresionezi pe cineva trebuie neaparat să îl duci la curce. Mai nou se ajunge foarte ușor pentru că s-a construit un drum cu asfalt care te duce la cațiva metri de ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu