miercuri, 27 octombrie 2010

Greva grevelor


Azi dimineaţă în Lupeni a avut loc o mică demonstraţie pe care unii au numit-o grevă. Să fi fost peste o mie de oamenii în coloana care a plecat de la cinematograf, până în bărbăteni la blocul schelet şi înapoi.

Până în bărbăteni nu s-a întamplat nimic notabil, doar un kinder s-a înecat cu ambalajul de la o pungă şi a fost transportat cu elicopterul la spital. Se auzeau lozinci de genul : Jos Guvernul, Jos Basescu... etc, iar pe lângă lozincile strigate de grup s-a trezit unu care striga: Jos nea Aurică, jos nea Aurica ! L-am întrebat cine e nea Aurică şi ce are cu el. A zis că e un barman care nu a vrut să îi dea de băut pe datorie. Freak...
După ce au luat curba la blocul schelet,greviştii au început violenţele, iadul a coborat pe pămant(sau a ieşit, nu ştiu exact unde îi). Greviştii şi-au scos armele din dotare : fumigene, cocktail-uri molotov, brichete, unghere unii şi-au adus şi acul de gămălie. Totul era clar oamenii erau pusi pe treaba, vroiau să mergă la Bucureşti să dea jos guvernul. Ce a fost la început un protest paşnic s-a transformat într-o luptă de stradă : steaguri arse, geamuri sparte, copacii incendiatii, garduri rupte, a fost groaznic. Cu greu am reuşit să le fac o poză :

Totul s-a încheiat în momentul în care tanti Nuţa s-a accidentat la mână în timp ce se pregătea să încarce cu carbit o cutie Amigo transformată într-o armă letală. Asta e, fără tanti Nuţa marşul nu putea continua, ea find om de bază în garnitura greviştilor. Oricum aproape jumatate de grevişti s-au tras pe cur în momentul în care au ajuns în zona parcurilor din Bărbăteni şi au abandonat protestele în favoarea studiului. S-au dus la biblioteca Crângu să citeasca câteva cărţi. Nu-i bai, mergem la Bucuresti data viitoare. Acest articol este un pamflet :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu