luni, 29 noiembrie 2010

Una,alta..



De obicei în presa locală apar două, trei articole despre Lupeni, majoritatea neinteresante (jocuri politice, barfe, etc). Dar astăzi au apărut mai multe și o să încerc să le comentez pe toate.

O să încep cu cea mai așteptată știre: A nins în Straja ! Turiști, localnici, toti s-au bucurat de prima zăpadă. Distracția și voia bună s-au simțit din plin. Să sperăm că va fi un sezon bun, cu multă zăpadă și foarte mulți turiști.

O altă știre, proastă zic eu, este inființarea unui nou sindicat la mina Lupeni. Zic proastă pentru că această nouă scindare nu face decât să slăbească puterea sindicatului, într-o perioadă în care mineritul din vale e cu un picior în groapă. Probabil liderii sindicatelor, nu stiu istorie, și nu stiu că o masă de oamenii e mai ușor de controlat, dacă e împărțită.(Divide et impera).

Nu trece o zi fără ca domnul nostru și anume primar să nu apară în ziar. Nu înteleg de ce tot timpul trebuie folosit numele lui. Chiar el face totul în primărie? Da în fine, ideea e că niște italieni vor să construiască adaposturi pentru persoane vârstnice. Ca de obicei sună fain, probabil oamenii mai în vârstă deja știu pe cine o să voteze, etc. Deci italienii (nu știu de ce nu spun exact numele instituției) vin, construiesc cu banii lor iar primăria doar trebuie susțină financiar funcționarea acestor cămine (yeah right).

A mai aparut într-un ziar local, un miniprotest anonim al angajaților spitalului municipal. Probabil ciuma roșie a intrat și în spital. Dar o declarație în ziar sub protecția anonimatului nu rezolvă nimic, mai rău poate fi catalogată drept o răfuială între anumite grupuri de interese. Dacă sunteți terorizați de conducerea spitalului protestați public, spuneți exact ce se întâmplă, cereți-vă drepturile, pentru că până la urmă, ei nu am cum să conducă un spital fără doctori și asistente.

Ulitma știre, dar nu cea mai importantă este legată de Liceul Teoretic Lupeni, unde Sâmbătă 27 Noiembrie, s-a desfașurat a IV-a ediție a Simpozionului Reintregirea Neamului. Istoria nu trebuie uitată, iar astfel de evimente nu fac decât să trezească interesul oamenilor pentru istorie. Felicitari organizatorilor !

Un comentariu:

  1. Salut. Am si eu o intrebare legata de zona Lupeni, am nevoie pentru o teza de doctorat: "Cum ii zice la dealul in care s-a sapat cariera Victoria de la Lupeni"? pe harti nu am gasit si nici pe net si nici in cartile de specialitate. Doar localnicii stiu. Poate ma poti ajuta caci tu esti de acolo. Mersii fain anticipat. Marius.

    RăspundețiȘtergere